Bloemkool Kerrie Ovenschotel

Bloemkool Kerrie Ovenschotel

Het is winter, buiten is het koud. Je lichaam vraagt om extra warmte en energie. En met deze koude dagen kunnen we wel wat extra vitamientjes gebruiken. Deze heerlijke ovenschotel met verse groente dat is waar je lichaam naar verlangt. In dit gerecht maakte ik geen gebruik van dierlijke producten en is dus helemaal vegan! Ik hou ervan!

 

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 300 gram zoete aardappel of gewone aardappelen.
  • 1 rode ui
  • 1 knoflook
  • 1 prei
  • 1 blikje kikkererwten
  • 250 gram (plantaardige) kookroom
  • 2 tl kerrie kruiden
  • 1 blokje groente bouillon
  • kokosolie

Bereiding

Stap 1: Voor de saus.
Warm de kookroom samen met de kerrie kruiden, de bouillon en 1 el kokosolie op in een steelpannetje. Meng alle kruiden goed door elkaar en laat de saus even apart staan.

Stap 2: Vervolgens haal je de kikkererwten uit blik en giet deze in een vergiet. Spoel de kikkererwten af met water en laat even uitlekken.

Stap 3: Ondertussen snij je de bloemkool in kleine roosjes en de aardappel in stukjes. Wanneer je de ‘gewone’ aardappel gebruikt, moet je deze even 5 tot 10 minuten voor koken. Doe dit met water in een pan. Snij de ui, de knoflook en de prei fijn.

Stap 4: Pak een ovenschaal en vet deze in met wat kokosolie.

Stap 5: Schenk de bloemkool, de aardappel stukjes, prei, ui en de kikkererwten in de ovenschaal en meng. Sprenkel de fijngesneden knoflook er overheen.

Stap 6: Pak het steelpannetje met de saus en giet de saus over de groente in de ovenschaal heen.

Stap 7: Zet de ovenschaal voor 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Smullen maar!!



3 thoughts on “Bloemkool Kerrie Ovenschotel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *