Homemade Granola

Homemade Granola

Granola mag niet ontbreken in de keuken! Een heerlijke must have, het liefst zelfgemaakt (gezonder) vers uit de oven en lekker bij de yoghurt. Je kunt toevoegen aan de granola wat jij zelf lekker vind. Deze versie maak ik elke week en wil ik graag met jullie delen.

Ingrediënten

  • 200 gram havermout
  • 20 gram pompoenpitten
  • 20 gram cacao nibs
  • 20 gram chiazaad
  • 20 sesamzaadjes
  • 1,5 handje gemengde noten
  • 2 el kokosolie
  • 1 tl kaneel of koekkruiden (in gebruik love,peace & granola kruiden van Green Gypsy).
  • 1 el cacao poeder
  • 2 el ahornsiroop
  • snuf zout
  • handje rozijnen en of cranberries (optioneel)

Bereiding

Stap 1: Weeg alle ingrediënten en zet klaar voor de bereiding.

Stap 2: Doe in een grote kom de havermout, noten, pompoenpitten, cacao nibs, sesam- en chiazaadjes.

Stap 3: Warm in een steelpannetje de kokosolie tot het vloeibaar is.

Stap 4: Voeg daar de ahornsiroop, kruiden, cacao en een snuf zout aan toe. Meng dit tot een glad mengsel en voeg toe aan de rest van de granola. Roer dit met een spatel tot alles goed gemengd is.

Stap 5: Pak een ovenschaal met bakpapier en strooi daarop de granola. Verspreid alles, zodat het goed kan bakken.

Stap 6: Zet de schaal in de oven voor 30 min op 150 graden. Draai de granola om de 15 minuten om en zet vervolgens de oven uit. Laat de schaal in de oven afkoelen en voeg wat rozijnen en cranberries toe. Als de granola is afgekoeld kun je deze bewaren in een afgesloten pot.

Tip! Lekker door de yoghurt met vers fruit of als tussendoortje!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *