Chocolade Granola

Chocolade Granola

Granola mag niet ontbreken in de keuken! Een heerlijke must have, het liefst zelfgemaakt (gezonder) vers uit de oven en lekker bij de yoghurt. Je kunt toevoegen aan de granola wat jij zelf lekker vindt. Ik probeer elke keer een andere versie te maken, maar deze met cacao wil ik graag delen.

 

Ingrediënten

  • 250 gram havermout
  • 100 gram (gesmolten) kokosolie
  • 2 el (kokosbloesem) suiker
  • 20 g walnoten
  • 20 g amandelen
  • 50 g honing (voor de ‘vegan’ variant gebruik ahornsiroop)
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g pompoenpitten
  • 40 g gepofte quinoa (optioneel)
  • 50 g kokosrasp
  • 20 g cacao nibs (of kleine stukjes pure chocolade)
  • 4 el cacao poeder
  • snuf zout
  • handje rozijnen en of cranberries

 

 

Bereiding

Stap 1: Weeg alle ingrediënten en zet klaar voor de bereiding.

Stap 2: Doe in een grote kom de havermout, noten, zonnebloem- en pompoenpitten, cacao nibs, gepofte quinoa en de kokosrasp.

Stap 3: Warm in een steelpannetje de kokosolie tot het vloeibaar is.

Stap 4: Doe de kokosolie vervolgens in een andere kom en voeg daar de honing, suiker, cacao en en snuf zout aan toe. Meng dit tot een glad mengsel en voeg toe aan de rest van de granola. Roer dit met een spatel tot alles goed gemengd is.

Stap 5: Pak een ovenschaal met bakpapier en strooi daarop de chocolade granola. Verspreid alles, zodat het goed kan bakken.

Stap 6: Zet de schaal in de oven voor 40 min. Draai de granola elke 10 minuten om en zet vervolgens de oven uit. Laat de schaal in de oven afkoelen en voeg wat rozijnen en cranberries toe. Als de granola is afgekoeld kun je deze bewaren in een afgesloten pot.

Tip! Lekker door de yoghurt met vers fruit of als tussendoortje!

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *