Golden chia pudding

Dit gouden ontbijtje geeft je een kickstart, maar is ook heel lekker! Wanneer je de chiazaadjes mengt met havermelk en even laat rusten wordt het een mooie pudding. De kruiden in dit recept geven je een echte boost. Kurkuma (geelwortel) is de hoofdkruiden in dit ontbijt en wordt in India eeuwenlang gebruikt als smaakmaker, kleurstof en geneeskrachtig middel. Ik vind het heerlijk en het ziet er ook nog eens mooi uit!
Ingrediënten
De pudding
100 ml havermelk
70 gram chiazaad
1 el ahorn siroop
De kruiden
tl kurkuma poeder
tl kaneel poeder
1/2 tl gember poeder
1/2 kardemom poeder
snufje cayenne peper
snufje zwarte peper
snufje zout
Topping
kokossnippers
blauwe bessen
1 mango
”Tip: maak het dubbele, dan heb je voor twee dagen een Golden chia pudding ontbijt”
Bereiding
Doe de havermelk met de chiazaad in een kom en voeg daar alle kruiden aan toe. Meng dit met een garde door elkaar. Laat even 5 min rusten en roer nogmaals goed door, zodat alle dikke klonten eruit zijn. Bedek de kom en zet voor een uurtje in de koelkast, of maak de pudding de avond van te voren.
Haal de pudding uit de koelkast. Snij de mango in stukjes en was de blauwe bessen. Pak een schaaltje of beker en schep het fruit om en om met de pudding zodat je mooie laagjes krijgt. Sprenkel als laatste wat kokossnippers en je gold chia pudding is klaar om te eten!