Groene veggies, bulgur&quinoa met Tempeh

Groene veggies, bulgur&quinoa met Tempeh

Sinds vier weken ben ik weer begonnen met trainen voor de halve marathon. Dat betekent voor mij veel kilometers hardlopen, gezond eten en rust. Deze salade heb ik gevuld met diverse groene groentes die ijzer bevatten, zoals spinazie en broccoli. Dit heb ik namelijk wel nodig naast dat vele hardlopen. En misschien jij ook wel of je hebt gewoon zin in een gezonde maaltijd.

Ingredi├źnten

  • 1 kleine broccoli
  • handje spinazie
  • alfalfa (kiemen)
  • avocado
  • tempeh ketjap blokjes (te koop bij de appie)
  • 100 gram bulgur&quinoa
  • zout/peper
  • olijfolie

Bereiding

Breng 250 ml water aan de kook in een pannetje en voeg de bulgur/quinoa toe. Na 5 min. koken voeg je de broccoli toe en kook je nogmaals 5 min. met de deksel op het pannetje (zo stoom je de broccoli). Wanneer alle vocht is opgenomen haal je het pannetje van het vuur. Verhit in een koekenpan de Tempeh blokjes in wat olijfolie voor 5 a 7 min. Pak ondertussen een bord en versier deze met de spinazie en alfalfa. Schep vervolgens de bulgur/quinoa, broccoli en de Tempeh blokjes erbij. Snij de avocado doormidden en neem de helft zonder pit. Snij hier strookjes in met een mes en schep de avocado met een lepel uit de vorm. Als laatste nog wat peper en zout en de salade is klaar! Enjoy!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *