Havermout pannenkoekjes

Havermout pannenkoekjes

Heb je wat extra tijd in de ochtend, zoals in het weekend of op een vrije dag? Dan zijn deze havermout pannenkoekjes ideaal! Met dit recept bakte ik 6 kleine pannenkoekjes. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om ze iets groter te maken. Deze pannenkoekjes zijn heerlijk met vers fruit, zoals blauwe bessen of aardbeien.

Ingrediënten
– 300 ml haver- soja of amandelmelk
– 1 rijpe banaan
– 100 gram havermout
– 1 tl bakpoeder
– 2 el ahornsiroop
– tl kaneel
– Olie om in te bakken (ik gebruik kokos olie)
– vers fruit (blauwe bessen, aardbeien, bramen)
– soja of kokos yoghurt (optioneel)

Bereiding
Om te beginnen doe je de banaan, havermout, plantaardige melk, bakpoeder, kaneel en ahornsiroop in de blender. Mix dit kort. Je kunt ook alles in een kom prakken en mengen als je geen blender hebt. Laat de mix even 5 min staan zodat de havermout wat indikt.
Pak een koekenpan en verwarm de olie hierin. Schenk een scheutje pannenkoeken mix in de pan en bak deze op een lage stand. De pannenkoekjes moeten rustig garen, want als de stand te hoog staat brand het pannenkoekje aan (vertel ik uit eigen ervaring).
Als je 6 pannenkoekjes gebakken hebt voeg je een paar eetlepels plantaardige yoghurt toe en daarbij het verse fruit. Mmm smullen maar… Mijn neefje van 1 jaar vond de pannenkoekjes geslaagd en kon er geen genoeg van krijgen!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *