Mexicaanse pasteitjes met Jackfruit

Mexicaanse pasteitjes met Jackfruit

In deze tijden van de corona crisis moet je wat bedenken om je weekend door te brengen. Zo maakte ik vandaag deze Mexicaanse pasteitjes met Jackfruit. Jackfruit is een tropisch fruit soort, maar als je deze lekker marineert kun je er ook een hartige maaltijd van maken, zoals in dit recept.

Ingrediรซnten
– Jackfruit uit blik (fair trade merk bij de Appie)
– 1 paprika
– Bladerdeeg (koopmans)
– 1 el Mexicaanse kruiden (Johnnie de Boer)
– 1 tl gerookte paprika poeder
– 1 tl komijn poeder
– peper en zout naar smaak
– el ahornsiroop of suiker
– 1 kopje tomaten saus
– 3 knoflook teentjes
– 1 sjalotje

Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden.
Haal het bladerdeeg uit de verpakking en maak deze los van elkaar. Leg ze verspreid neer, zodat ze kunnen ontdooien.
Snij de Jackfruit in stukjes en doe deze in een grote kom. Hak de ui en de knoflook fijn. Doe de knoflook bij de Jackfruit in de kom samen met de kruiden. Fruit de ui in een hapjes pan. Voeg de Jackfruit bij de ui en bak dit een paar minuten. Snij ondertussen de paprika en voeg dit samen met de tomaten saus toe aan de hapjespan. Bak nogmaals een paar minuten en haal de pan van de warmtebron.
Vul om en om de stukjes bladerdeeg met de Jackfruit. Vouw het deeg dubbel en druk aan met een vork. Zorg dat het goed sluit. Als alles is gevuld, zet je de pasteitjes in de oven voor 30 minuten. Pas op! Laat eerst even afkoelen voordat je er een hap in zet. De binnenkant kan flink heet zijn! Enjoy!



1 thought on “Mexicaanse pasteitjes met Jackfruit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *