Mijn Wintersport vakantie

Mijn Wintersport vakantie

Vorige week heb ik een heerlijke wintersport vakantie gehad met mijn vriend en zijn familie in Oostenrijk. Wie mij volgt op Instagram heeft regelmatig een foto voorbij zien komen, maar het lijkt mij ook leuk om een kort verslag met foto’s te delen op mijn blog.

 

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn we om 2.00 uur gaan rijden richting Oostenrijk. We vertrokken in de voorjaarsvakantie en er werd een hoop drukte voorspeld op de route. Samen met mijn vriend, zijn broer en schoonzus wisselende we steeds in shifts af om te rijden. Dit was erg fijn, omdat we tussendoor dan even konden bijslapen. Mijn schoonouders waren vrijdagmiddag al vertrokken en hadden een overnachting geboekt in Duitsland.

De rit verliep gelukkig zonder ‘grote’ files of problemen (voor ons dan). Alleen vlak voor je het Zillertal gebied inrijdt moet je een lange tunnel door waardoor er een file ontstond. Dit was eigenlijk de enige file die we hebben gehad.

Eenmaal aangekomen bij ons appartement in Aschau im Zillertal, waren daar ook mijn schoonouders en hebben we gezamenlijk geproost op onze vakantie. Vervolgens zijn mijn vriend en ik onze snowboards gaan huren en ik kocht een bivakmuts tegen de kou. Want koud zou het worden! Ook kochten we een super skipas waardoor we gebruik konden maken van een heel uitgestrekt skigebied. Een aantal plaatsen in het gebied zijn; Mayrhofen, Zell am Ziller,  Gerlos, Königsleiten, Krimml/hochkrimml, Kaltenbach, Hochfügen, Spieljoch.

De volgende dag ben ik samen met mijn vriend en zwager de berg opgegaan om lekker te snowboarden. Mijn schoonzus ging niet mee, omdat ze zwanger is en bleef in het appartement. En zoals er voorspeld werd, was het koud! Gelukkig had ik me dik aangekleed met 5 lagen kleding en natuurlijk mijn nieuwe bivakmuts. Het snowboarden ging weer super, maar door de kou werd ik het wel sneller zat. In het dal was het rond -15 en op de piste soms wel -25 graden. Gelukkig vind je op de piste genoeg gezellige typisch Oostenrijkse restaurantjes om op te warmen. Na afloop zochten we uiteraard een apreski tent op en warmde ik mij op met een Gluhwein!

 

 

Halverwege de week zou de temperatuur stijgen en dat was ook zo. Woensdag scheen de zon en lag de temperatuur zo rond de -6 graden. Die dag deden we een snowboard tocht van 42 kilometer en lunchte we in Königsleiten. Na het snowboarden deden we zelfs een drankje buiten in de zon op het terras bij Jogg’l Kessl in Zell am Ziller. Daar stonden van die heerlijke lig stoeltjes, waar ik genoot van mijn Radler biertje.

 

 

Donderdag werd lag de temperatuur zelfs rond de -2 en was het afwisselend bewolkt. Samen met mijn vriend maakte ik die dag een tocht van 36 kilometer en bevonden we ons in het gebied Kaltenbach, Hochfügen en Spieljoch. Op een terrasje bestelde ik een heerlijke chocolade melk met slagroom. Eenmaal terug in het dal bij Kaltenbach doken we de Apreski tent de Postalm in. Na een aantal drankjes gingen we richten het appartement en aten we met zijn allen en deden we gezellig een bordspelletje.

 

De laatste en de warmste dag (0 graden) van de week zijn we het skigebied Mayrhofen op gaan zoeken. Mijn minst favoriete gebied die week, maar uiteraard ook genoten! Het was er druk met veel skiërs en minder uitgestrekte pistes. De lunch bestond uit kaiserschmarrn en een apfelstrudel die ik deelde met mijn vriend. Aan het einde van de dag leverde we onze snowboards weer in en zijn we ’s avonds uiteten geweest.

Dit was het dan! De wintersport zit er op, maar ik heb onwijs genoten!

Liefs, Corine

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *