Pompoen hummus

Pompoen hummus

Hummus is één van mijn favoriete spreads. Meestal eet ik het op brood of een cracker, maar ik vind het ook heerlijk om groente in te dippen zoals worteltjes. Je kunt hummus variëren met verschillende groentes. Om in de herfst sfeer te blijven maakte ik deze hummus met pompoen!

 

Ingrediënten

400 gram pompoen(blokjes)
300 gram kikkererwten (uit blik of pot)
1 el tahin
2 knoflook tenen
sap van 1 citroen
1 el olijfolie
1 tl komijnpoeder
1 tl kerriepoeder
mespuntje cayenne peper
2 tot 4 el water
1 tl zout

Bereiding:

Stap 1: Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg de pompoen toe. Kook in 12 tot 15 minuten gaar en giet het water af. Laat de pompoen wat afkoelen.

Stap 2: Ondertussen ga je verder met de hummus. Laat de kikkererwten uitlekken en hak de knoflook fijn.

Stap 3: Mix in de keukenmachine de kikkererwten, knoflook, tahin, olijfolie, citroensap, en de kruiden. Meng dit tot een glad mengsel. Voeg wanneer nodig een eetlepel water toe en mix nogmaals.

Stap 4: Schenk de hummus in een andere kom en doe de pompoen in de keukenmachine. Mix dit tot een glad mengsel.

Stap 5: Doe de hummus vervolgens bij de pompoen in de keukenmachine en mix dit samen.

Tip: Heerlijk op een geroosterd broodje of cracker! Of gebruik de spread om groentes in de dippen, als tussendoortje! Bewaar de pompoen hummus in een afsluitbare pot of bakje in de koelkast



2 thoughts on “Pompoen hummus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *