Positief in het leven staan, zo doe je dat!

Positief in het leven staan, zo doe je dat!

”Believe in yourself, take on your challenges, dig deep to conquer fears. Never let anyone bring you down. You got to keep going.”

 

Wil jij positiever in het leven staan? Dat kan! Door positief te leren denken en kijken naar dingen geef je jezelf de kracht om door een moeilijke periode/situatie te komen. Met deze blog wil ik jou motiveren en laten zien, hoe je positiever in het leven kunt staan en hoe ik dit doe.

 

Praat erover!
Misschien ben je geen prater, maar iedereen moet moeilijke situaties kunnen verwerken/ventileren. Het kan opluchten wanneer je met mensen praat, het laat je tegelijkertijd nadenken en anders kijken naar situaties. Zeker als deze mensen naar je luisteren en energie geven.

 

Gedachtes opschrijven
Ben je echt geen prater, dan kun je je gedachtes opschrijven. Schrijf dit in een dagboek, kladblok of maak een notitie in je telefoon. Doe wat goed voelt voor jou. Het fijne is dat je niet hoeft na te denken hoe je iets opschrijft het is voor jezelf. Schrijf bijvoorbeeld ook 10 dingen op waar je dankbaar voor bent en waardeer wat je hebt.

 

Positieve boeken, vlogs en quotes lezen.
Wanneer je alleen wilt zijn, maar niet wilt blijven mokken zorg voor genoeg positieve inspiratie zoals; boeken, vlogs of quotes om te lezen. Dit kan echt een mindset zijn en je gedachtes een enorme positieve boost geven. Het motiveert je om door te gaan en de negatieve gedachtes opzij te zetten.

Het veranderen van je routine.
Het veranderen van je routine kan je motiveren en inspireren. Wanneer je constant hetzelfde doet, kun je ook steeds dezelfde gedachtes hebben. Probeer eens wat eerder naar bed te gaan en vroeger op te staan. Fiets een andere route naar je werk en start de dag eens met een nieuw ontbijtje. Wanneer je iets veranderd in je routine, verandert het jou kijk op dingen.

 

Neem je rust.
Ben je moe en slaap je slecht, dan kost het ook meer energie om positief te denken. Zorg dat je voldoende nachtrust hebt en plan je week niet te vol. Zeker als je veel aan je hoofd hebt, kan het een prettig idee zijn wanneer je de aankomende dagen geen drukke afspraken in je agenda hebt staan.

 

Praat tegen jezelf.
Klinkt gek en cliché, maar praat positief tegen jezelf. Zeg bijvoorbeeld: ‘ik kan dit’ of ‘het komt goed’. Dit haalt de spanning en negatieve gedachtes omlaag.

 

Vertrouw op jezelf.
Om positiever in het leven te willen staan moet je in jezelf kunnen vertrouwen. Vertrouw erop dat je de juiste mensen tegenkomt, dat er kansen komen en dat je zal leren positief te kijken in het leven.

 

Mediatie en yoga.
Met mediatie en yoga wordt je van je gedachtes afgeleid, omdat je bewust bezig bent met je ademhaling en lichaam. Het geeft je tijd om je gedachtes te ordenen en tot rust te komen. Mediatie is iets wat je moet aanleren, gun jezelf hiervoor de tijd. Koop een boek over meditatie of lees informatie op internet. Ik heb het boek Running Buddah gelezen.

 

Hardlopen.
Dat hardlopen mij een positieve boost geeft lees je in mijn blog over waarom ik aan hardlopen doe.

 

Trakteer jezelf.
Wees niet te streng voor jezelf en trakteer jezelf op een nieuw kledingstuk of een lekkere lunch bij je favoriete tentje. Dit geeft een prettig gevoel en daar wordt je toch gewoon blij van?

 

Luister naar muziek. 
Ik vind het heerlijk om mijn koptelefoon op te zetten en een album op te zetten van mijn favoriete muziek. Die heb jij vast ook! Even naar muziek luisteren en ontspannen.

 

Hopelijk ben jij na het lezen van mijn blog een stukje gemotiveerder geraakt om positiever in het leven te staan. Deze tips hebben mij enorm geholpen. Wat helpt jou om positief in het leven te staan?

 

 3 gedachten over “Positief in het leven staan, zo doe je dat!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *