Salad Bowl

Salad Bowl

Op mijn vrije dag wil ik weleens wat uitgebreider lunchen en dat is helemaal leuk wanneer ik een vriendin op bezoek krijg! Gister maakte ik deze gezonde ‘salad bowl’ boordevol  lekkers, zoals zoete aardappel uit de oven. Wij hebben ervan genoten, dus deel ik graag het recept met jou!

 

Ingrediënten (2pers)

  • 200 gram champignons
  • 1 zoete aardappel
  • rucola melange
  • avocado
  • alfalfa kiemen
  • rode ui
  • tl kerrie kruiden
  • hummus
  • evt. een vers broodje erbij

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappel en snij in stukjes. Zet een pannetje met kokosolie op het vuur en bak de zoete aardappel 30 seconde aan de ene kant en 30 seconde aan de andere kant. Pak vervolgens een bakplaat met bakpapier en verspreid daarop de zoete aardappel. Wanneer de oven is voorverwarmt zet je de bakplaat met zoete aardappel voor 20 minuten in de oven. Bak intussen de champignons in de pan met kokosolie en de kerriekruiden. Wanneer de champignons gebakken zijn laat je ze even afkoelen.

Snij de rode ui in stukjes en haal de avocado uit de schil en snij deze in mooie partjes. Pak twee grote schalen waarin je de rucola melange verdeeld. Voeg daar de alfalfa kiemen, avocado, rode ui aan toe. Wanneer de zoete aardappel mooi gebakken is haal je deze uit de oven en voeg ook toe aan de salade samen met de champignons. Als laatste voeg je er een eetlepel hummus aan toe.

Voor de dressing:
Meng 2 el olijfolie met een el (vegan) mayonaise, 1/2 el citroensap, 2 tl mosterd, 2tl ahornsiroop of honing door elkaar in een kommetje.

 

 

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *