Salade met hummus en vega balletjes

Salade met hummus en vega balletjes

Voor de lunch eet ik graag een salade, maar deze moet wel goed gevuld zijn want ik wil nog een hele middag voorruit kunnen. Soms maak ik een lunch gerecht voor twee dagen om mee te nemen naar mijn werk. Dit scheelt tijd en eet ik lekker en gezond. Deze salade met vega balletjes is een voorbeeld hiervan en makkelijk te bereiden.

 

Ingrediënten

  • Gemengde sla
  • Wortel
  • Komkommer
  • Paprika
  • Hennepzaadjes
  • Bakje hummus (of zelfgemaakte pompoen hummus)
  • Vega balletjes (ik kocht ze van het merk Vegafit )

 

Bereiding

Snij de komkommer, paprika  in stukjes en rasp de wortel met een schaaf. Doe de gemengde sla in een grote kom en voeg daarbij de gesneden groente. Bak de vega balletjes warm in een koekenpan of in de oven. Voeg 3 grote eetlepels hummus bij de salade en meng dit goed door elkaar. Leg de vega balletjes op de salade en besprenkel de salade met hennepzaadjes.

Deze bereiding heeft mij 10 min tijd gekost en je hebt een heerlijke gezonde salade als lunch.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *