Scrambled Tofu

Scrambled Tofu

Mijn favoriete lunch van het moment is scrambled tofu. Heerlijk op een geroosterd broodje of naast een salade. De meeste mensen zijn niet zo weg van tofu, maar met de juiste kruiden vind ook jij deze scrambled tofu lekker. Ik maak deze eiwit rijke lunch graag als ik vrij ben en bewaar de helft voor de dag erna!

Ingrediënten
– Tofu
– 1 knoflookpuntje
– 1 ui
– 1 tl kurkuma kruiden
– 1/5 tl kerrie kruiden
– 1/5 paprika poeder
– Peper en zout
– eetlepel sojasaus
– handje champignons en/ of cherry tomaten
– eetlepel tomatensaus
– scheutje olie (naar keuze)

Bereiding
Haal de tofu uit de verpakking en leg deze tussen een theedoek. Duw het vocht eruit. Ik pak elke keer een andere hoek van de theedoek, zodat er zoveel mogelijk vocht uit de tofu gaat. Vervolgens snij je de ui en knoflook fijn. Doe een scheutje olie in de koekenpan en fruit de ui en de knoflook. Brokkel de tofu fijn boven de koekenpan en voeg ook de champignons/tomaten toe. Roer een aantal keren om en voeg de kruiden toe. Je zult zien dat de tofu geel/oranje kleurt. Bak het geheel nog 5 min en voeg dan de soja en tomatensaus toe. Bak nogmaals een paar minuten. In de tussentijd kun je de broodjes roosteren of de salade maken. Geniet ervan!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *