Vegan Spaghetti Bolognese

Vegan Spaghetti Bolognese

Zin in een lekkere Italiaanse Spaghetti Bolognese, maar liever geen vlees? Dan is dit recept wat jij zoekt. De groente en kruiden in het gerecht maakt de pasta heerlijk smaakvol, en proeft de dag erna zelfs nog lekkerder! Het recept is niet moeilijk te bereiden en staat het binnen een half uurtje op tafel. Zelfs mijn vriend; een liefhebber van vlees, vond het heerlijk!

 

Ingrediënten (voor 2 á 3 personen)

  • 350 gram Biologische Volkoren Spaghetti
  • Vega gehakt
  • 2 winterwortels
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • snuf chili
  • 2 el (kokosbloesem) suiker
  • 2 tl komijn
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 2 tl groente bouillon (of 1 blokje)
  • 2 pakjes Frito Heinz saus
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

Stap 1: Snipper de ui en de knoflook.

Stap 2: Doe de ui, wortels en paprika in de keukenmachine en snij ze in stukjes. Natuurlijk kun je de groente ook zelf fijnsnijden.

Stap 3: Schenk een klein beetje olie in de pan en fruit de knoflook. Voeg daarbij de komijn, groente bouillon, chili, suiker en de Italiaanse groente.

Stap 4: Na 1 minuut voeg je de gesneden groente en de Vega gehakt toe aan de pan. Wok dit 5 minuten en giet dan de inhoudt van de pakjes Frito Heinz saus erbij. Meng dit door elkaar en laat het geheel 10 min pruttelen op een laag vuurtje.

Stap 5: Breng in een andere pan 150 ml water aan de kook voor de spaghetti. Wanneer het water kookt voeg je de spaghetti toe. Laat de Spaghetti 10 á 12 min zachtjes koken met de deksel op de pan. Voeg eventueel nog wat olie of zout toe aan de spaghetti. Als de spaghetti gaar is, giet je het in een vergiet en spoel af met koud water.

Stap 6: Serveer de spaghetti met de saus op een bord en voeg evt. verse basilicum toe.

 



1 thought on “Vegan Spaghetti Bolognese”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *