Tips voor een duurzaam leven

Tips voor een duurzaam leven
Zit jij erover na te denken om bewuster te leven? Er zijn een hoop dingen waarop je zou kunnen bezuinigen of die je in een duurzaam jasje kunt steken.  De tips die ik met jou deel zijn makkelijk toe te passen. Dit zijn ook keuzes die ik zelf toepas om bewuster en duurzamer te leven.

 

1. No- buy challenge
Weleens van een no buy challenge gehoord? Dit houdt in om een week, maand of jaar geen nieuwe spullen te kopen. Kies ervoor om een maand geen nieuwe kleding/make-up te kopen. Je zult zien dat je tijd en geld over houdt die je normaal aan het kopen van spullen zou besteden en misschien maakt het je zelfs een stuk gelukkiger.

2. Kies bewust
Wanneer je wel behoefte hebt om nieuwe spullen te kopen, kies dan bewust. Denk eerst 2x na of je het product echt nodig hebt. Kun je het voor een langere tijd gebruiken en is het recyclebaar? Sinds ik bewuster nadenk over mijn aankopen, heb ik een stuk minder ‘onzin’ aan spullen gekocht. Het helpt echt!

3. Groen boodschappen doen
Bedenk voordat je boodschappen gaat doen wat je gaat kopen. Neem een eigen tas mee en evt. van die kleine re-sack voor fruit en groente. Sinds deze aankoop laat in de plastic tasjes in de supermarkt hangen, ideaal vind ik zelf!

4. Minimaliseer iets in huis
Je kunt denken aan het minderen van elektriciteit. Zet de lampen aan wanneer het echt nodig is, of zet een kaars aan (lekker romantisch en gezellig). Let op het gebruik van water en hang je kleding aan het droogrek ipv de droger te laten draaien.

5. Doneer of recycle of verkoop spullen die je niet meer gebruikt.
Laatst heb ik mijn kledingkast uitgezocht en kwam ik erachter dat ik meer kleding had dan ik dacht. Eigenlijk schaamde ik me wel een beetje. Ik zocht mijn kleding uit en de kleding die ik wegdeed heb ik gedoneerd aan een goed doel.

6. Pak de fiets 
Steeds vaker de fiets pakken wanneer dit kan! De auto laten staan scheelt brandstof en is zuiniger voor het milieu. Win win, dus!

 

Dit waren mijn tips! Wil je duurzamer gaan leven, pas dit geleidelijk toe en denk bewust na over wat je doet. Wanneer je deze tips toepast, zul je merken dat het je een goed gevoel geeft.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *