Vegan Crêpes

Vegan Crêpes

Sinds ik veganistisch eet vind ik het heerlijk om nieuwe gerechtjes te maken en laat ik mijn inspiratie de vrije loop. Vanmorgen had ik enorm trek in een stevig ontbijt en zo kwam ik op het idee van Vegan crêpes. Het is niet ingewikkeld en lekker vullend. Crêpes zijn net iets dunner dan een pannenkoek.

Ingrediënten (voor 2 crêpes)

  • 200 gram bloem
  • 420 ml amandelmelk
  • tl kaneel
  • 3 el ahornsiroop
  • 1 tl bakpoeder
  • el kokos of olijfolie + extra om in te bakken.
  • 1 tl vanilla extract

Voor de topping:

  • plantaardige kwark/yoghurt ik gebruikte Alpro on go
  • vers fruit zoals; banaan, blauwe bessen, aardbeien
  • kokossnippers
  • ahornsiroop of dadelstroop

Benodigdheden: crêpes pan of pannenkoekenpan, mixer/blender/keukenmachine.

Aan de slag!

Doe de bloem, kaneel, ahornsiroop, bakpoeder en de vanilla extract in een kom. Pak de mixer en voeg tijdens het mixen steeds kleine beetjes melk en de el olie toe tot het een geheel is. Zet de pan op het vuur en doe daar wat olie in om de crepes mix te bakken. Verdeel per keer de mix goed over de pan met een zo dun mogelijk laagje. Bak beide kanten ongeveer 2 tot 4 min bruin. Versier daarna de crepe met je favoriete topping en geniet!!





Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *