Warm herfst ontbijtje

De herfst is alweer een aantal weken aangebroken! Wat ik zo leuk vind aan het herfst seizoen, zijn de warme ontbijtjes en dan vooral warme havermoutpap! Deze versier ik het liefst met de fruit en groente uit het seizoen zoals peer en wortel! Het recept vind je hier..
Ingrediënten
- 150 ml amandelmelk
- 60 gram havermout
- 1 winterpeen
- 1 peer
- 1 tl kaneel
- 1tl koekkruiden
- handje walnoten
- honing of ahornsiroop.
Bereiding
Stap 1: Giet de amandelmelk in een steelpannetje en warm tot het kookt. Zet het vuur lager.
Stap 2: Voeg de havermout toe. Laat dit zacht pruttelen tot een echte pap.
Stap 3: Was in de tussentijd de winterwortel en rasp fijn. Snij ook de peer in stukjes.
Stap 4: Voeg de geraspte winterwortel en de peer toe aan de pap en zet het vuur uit.
Stap 5: Mix de kaneel en de koekkruiden door de havermoutpap. Giet in een kom en versier met walnoten, honing of ahornsiroop en nog wat wortelrasp. Mmmm.. smullen maar!
Hmmmm ik ga dit nu meteen ook proberen te maken , maar dan met appel 😁😍 (ik heb geen peren hihi). Lekker receptje weer schat! Thnx!
Mmmmm… deze moet ik ook snel weer een xtje maken! Heerlijk!!!