Wintersport: wat heb je nodig?!

Wintersport: wat heb je nodig?!

Volgende maand is het weer zover en ga ik wintersporten in Oostenrijk. Heel het jaar kijk ik uit naar deze vakantie. Vanaf kleins af aan ga ik al op wintersport en daar geniet ik enorm van. Dit jaar ga ik samen met mijn vriend en zijn familie naar het gebied Zillertal in Oostenrijk. Hier zijn wij 2 jaar geleden ook heen geweest, dus voor ons een bekend gebied. We verblijven in een ruim appartement, wat 5 minuten rijden vanaf het dorpje is. De reis naar Oostenrijk duurt ongeveer 8 tot 10 uur met de auto. De auto wordt dan meestal volgeladen met een hoop wintersport spullen. Maar wat heb je eigenlijk allemaal nodig op wintersport? In dit artikel beschrijf ik welke wintersport spullen essentieel zijn voor mij, maar misschien geldt dit ook wel voor jou.

 

1. Outfit

Allereerst is de outfit die je aan hebt wanneer je naar beneden skiet of board belangrijk. Zelf doe ik aan snowboarden en vind ik ruime comfortabele kleding prettig. Omdat je met snowboarden regelmatig even zit en weer op staat. Ook moet de kleding waterdicht zijn, want wanneer dit niet het geval is ga je echt koude billen krijgen als snowboarder.

 

2. Thermo ondergoed

Onder deze outfit kies ik voor thermo ondergoed. Zelf ben ik echt een koukleum en draag ik meestal wel een thermo shirt. Op de echt koude dagen draag ik ook een thermo broek onder mijn outfit. Thermo ondergoed voert vocht af en houdt je lichaam lekker warm.

 

3. Buff Sjaal

Een Buff sjaal is er één die je over je hoofd aantrekt en rond je nek draagt. Deze sjaal is ideaal voor de wintersport, maar kan tevens ook gebruikt worden bij andere ‘buiten’ sporten zoals hardlopen. Wat ik prettig vind aan deze sjaal, is dat hij mooi afsluit tegen de huid. Ik stop het uiteinde van de sjaal altijd onder mijn thermo shirt zodat er geen wind tussendoor komt. Zo blijf je lekker warm.

 

4. Schoenen

Warme en waterdichte schoenen zijn erg fijn op wintersport. Snowboods worden ze ook weleens genoemd. Deze gebruik ik voor- en na het snowboarden of voor een wandeling in de sneeuw. Ook zijn ski- of snowboard schoenen prettig om zelf aan te schaffen. Zodat je niet in andermans zweet stapt wanneer je deze huurt. Daarnaast neem ik ook graag mijn hardloopschoenen mee! Ik probeer om de dag een stukje te gaan hardlopen voordat ik de piste op ga om te snowboarden. Even een andere manier van bewegen en gelijk een goede warming up!

 

5. Wanten/handschoenen

Wanten of handschoenen zijn voor mij essentieel! Koude handen vind ik het vervelendste wat er is. Zelf heb ik wanten met dons (extra warm). Warme, waterdichte en beschermende wanten of handschoenen zijn prijzig, maar ik heb het er voor over! Er zijn ook goedkopere varianten, maar deze vind ik niet warm genoeg.

 

6. Helm

Sinds vier jaar draag ik een helm op de piste. Voorheen vond ik het stom en onhandig, maar mijn gedachtes zijn hierover wel veranderd. Het eerste jaar dat ik mijn helm droeg ben ik naast de piste gevallen. Ik kan je vertellen dit was geen zachte landing. Dat jaar was er weinig sneeuw gevallen en rolde ik tussen allemaal takken, bomen en stenen een ravijn in. Gelukkig kwam ik er dankzij het dragen van mijn helm goed vanaf.

 

7. Brillen

Een sneeuwbril of zonnebril! Beide erg handig om mee te nemen op wintersport. Persoonlijk gebruik ik graag de sneeuwbril en wanneer de zon schijnt doe ik deze weleens af. Slecht voor de ogen, maar ik wil na afloop geen zonnebril in mijn gezicht zien staan.

 

8. Go Pro

De Go Pro is een leuk speeltje voor op de piste! Ik monteer mijn go pro op mijn helm of ik houd hem vast aan een selfie stick. De go pro gebruik ik meestal op zonnige dagen, want dan zijn de beelden het mooiste. Ik maak filmpjes en foto’s, altijd leuk om terug te kijken of om er leuke vakantie video of fotoboek van te maken.

 

9. Zonnebrand creme en lippenbalsem

Uiteraard je huid beschermen tegen de zon is erg belangrijk, want wanneer de zon lekker schijnt ben je zo verbrand door de weerkaatsing van de zon in de sneeuw. Ook is het prettig tegen de kou. De crème en de lippenbalsem beschermen ook tegen de kou en voorkomt dat je een schrale huid krijgt.

 

10. Foamrol

Een foamrol is misschien niet voor iedereen essentieel om mee te nemen, maar voor mij wel! Erg prettig om voor- of na het snowboarden even mijn kuiten los te masseren met de foamrol. Met het gebruik van een foamrol voorkom je heftige spierpijn en het bevorderd je herstel. Op internet kun je vele manieren vinden hoe je een foamrol kunt gebruiken.

 

11. Sokken

Belangrijk is om goede sokken te dragen tijdens het skiën of snowboarden. Skisokken worden van andere materialen gemaakt dan ‘ gewone’ sokken. De skisok heeft een verademende werking, is langer en beschermt op deze manier je scheenbeen.

 

12. Boarden & Skien 

At last but not least! Een snowboard of skies aanschaffen of huren! Ik kies ervoor om mijn snowboard in het dorpje te huren. Ik zou dit ook adviseren als je voor de eerste keer op wintersport gaat. Als je echt twijfelt kun je altijd de voor- en nadelen hierover opzoeken.

 

 

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *