Bali #1 – Surf and yoga

Bali #1  – Surf and yoga

De eerste week van mijn Bali reis zit er op! Wat heb ik al een hoop mooie indrukken en ervaringen meegemaakt hier! Surfen, yoga, cocktails met mooie sunsets en een hoop toffe mensen ontmoet. Op een zee-egel staan en een dagtrip naar het Monkey Forest en tempels in de omgeving van Changgu. Eigenlijk teveel om te vertellen, maar ik ga mijn best doen!

Vanaf Amsterdam Schiphol vloog ik in 16 uur naar Denpasar op Bali met KLM, via een hele korte tussenstop op Singapore om te tanken. Ik heb tot Singapore geslapen, heerlijk!

De eerste week verbleef ik in een surf en yoga retreat ‘Pelan Pelan’. Het leek mij een goed idee om hier te starten, als reiziger alleen. Een relax verblijf en rustig gelegen tussen de rijstvelden vlakbij het gezellige Changgu.

Bij aankomst werd ik ontvangen met een heerlijke watermeloen juice en werd ik begeleid naar mijn kamer die versierd was met verse Bali bloemetjes. Very nice!

Na een goede nacht slaap werd ik vroeg in de ochtend gewekt door een krijsende haan, die overigens al om 4 uur begon. Om 6.00 uur aan het ontbijt en vervolgens om 6.30 uur te gaan surfen bij het Tabanan strand. Hier werden we met een busje heengereden.

Als beginneling kreeg ik eerst uitleg op het strand en vervolgens gingen we de zee in! De eerste les duurde ongeveer 1,5 uur, maar dat was genoeg. Ik was verbaasd hoe goed ik het eigenlijk deed voor de eerste dag (voor een beginneling dan hè!) Ik kon al een aantal keer staan, maar ook veel zeewater gehapt.

Bij terugkomst stond ons een heerlijke Balinese lunch te wachten met rijst, groentes, tempé en tofu! Tot 15.30 uur had ik de tijd om even lekker te chillen bij het zwembad en om 16.00 uur begon de eerste yoga les.

Gelukkig had ik thuis al wat geoefend zodat ik niet als een houten hark zou starten. Wat ik alsnog was, maargoed. De wierook en wat muziekklanken aan en ik bevond me in een oase van rust. Na afloop voelde ik me een stuk flexibeler!

Ondertussen had ik ook leuk contact gemaakt met de andere mensen op het verblijf en met de groep besloten we het centrum van changgu op te zoeken. Net voor zonsondergang kwamen we aan bij the Lawn, een hippe tent aan het strand. En tijdens het wegnippen van onze cocktails en hapjes genoten we van een prachtige zonsondergang!! 

De rest van de week ging dit ongeveer elke dag/avond zo! In de ochtend surfen en in de middag yoga waaronder 1 meditatie! Ook had ik verdeeld over de week 3 heerlijke Balinese massages. Wat overigens erg fijn was, want ik had soms flink spierpijn van alle sportieve activiteiten.

Op zondag hadden we geen lessen en deed ik samen met Nina (van Duitsland) en Erica (from America) een dagtrip naar het eiland Nusa Lembongan. Daar gingen we snorkelen en bezochten we het mooie dream beach! 

De laatste dag van mijn verblijf op Pelan Pelan gingen we met de hele groep surfen en waren de golfen hoger! Dit vond ik wel spannend, maar de eerste twee golfen pakte ik direct! Helaas heb ik daarna niet veel meer gepresteerd dan zout happen en proberen golfen te ontwijken. Ik besloot om nog 1 laatste golf te pakken en dan te stoppen, maar ook deze golf pakte ik niet en werd ik door de stroming naar beneden geduwd, waardoor mijn voet de bodem raakte, auw!

Op dat moment dacht ik dat ik mijn voet had gestoten aan een rots, maar toen ik eenmaal uit het water kwam zaten er allemaal grote splinters in mijn voet. Het bleek van een zee-egel te zijn!

Met behulp van mijn nieuwe vrienden van Pelan Pelan werden de meeste splinters verwijderd en werd mijn voet gedesinfecteerd. Waarschijnlijk ga ik dit nog wel even voelen, maar ik ga mijn vakantie er niet door laten verpesten!

Dus in de middag ben ik samen met een aantal van de groep een halve dag trip gaan maken naar het monkey forest en bezochten we twee tempels, waaronder de toeristische trekpleister Tanah Lot.

Na afloop nam ik afscheid van alle lieve mensen die ik op Pelan Pelan heb ontmoet en klaar om alleen verder te reizen richting Ubud. Een eerste geslaagde week, met zoveel nieuwe ervaringen en super lieve mensen.

Sorry voor mijn lange verhaal maar kon het echt niet korter maken! ☺️

 2 gedachten over “Bali #1 – Surf and yoga”

  • Superleuk om te lezen Corine. Kan niet lang genoeg zijn. 🤣
    Heel veel plezier verder.
    Groetjes Marjolijn van den Berg

  • Ahh schat, wat leuk om dit nogmaals te horen en te lezen in een leuke blog met bijpassende foto’s! Echt super gaaaf wat je allemaal hebt gedaan en dat je leuke mensen hebt leren kennen (waaronder frommmm AMERICA 😅😂😂). Hoor al helemaal hoe je het zegt. Kan niet wachten op meer verhalen van je en de prachtige foto’s. Love you schat! Enjoy to the fullest ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *