Mijn ervaring met 30 dagen Yoga

Mijn ervaring met 30 dagen Yoga

De afgelopen maand ben ik gestart met een 30 dagen yoga challenge. Een aantal keer eerder heb ik eens een yoga lesje gevolgd op de sportschool, maar hier ben ik niet mee door gegaan. Door mijn onregelmatige werktijden lukte het mij niet om iedere week aanwezig te zijn. Toch maakte deze yoga lessen mij nieuwsgierig en besloot ik om via youtube een 30 dagen yoga challenge te doen. In dit artikel lees je hoe ik de yoga challenge heb ervaren! En wie weet motiveer ik jou om het ook eens te proberen!

 

Waarom Yoga?

Zoals jullie wel weten doe ik veel aan hardlopen. Het lijkt me fijn op naast hardlopen op een andere manier met mijn lichaam bezig te zijn. Tevens heb ik regelmatig last van mijn rug en is het belangrijk mijn core sterk te houden. Oké, ik ben gewoon een stijve hark af en toe. De voordelen van yoga zijn zowel fysiek als mentaal. Naast het versterken van mijn lichaam lijkt yoga mij een fijne manier van ontspanning en bewust bezig zijn met het lichaam. Ik ben iemand die snel piekert en soms moeilijk slaapt. Bij yoga draait het voornamelijk om de ademhaling en het schijnt dat ademhalingstechnieken je brein helpen te kalmeren en je zo meer rust vind als je gaat slapen. Let’s do this!

Yoga stijlen 

Op mijn sportschool werd er lesgegeven in yin yoga, dit is een zeer ontspannende vorm van yoga en als je even niet oplet val je in slaap (mijn ervaring). Dit komt door de zeer statische houdingen die lang worden aangehouden. Bij de lessen die ik via youtube heb gevolgd draait het vooral om ademhaling. Vinyasa yoga heet het. Tegenwoordig zijn er zoveel vormen van yoga, dat het voordat je begint handig kan zijn om je eerst wat te verdiepen in de verschillende soorten yoga. Dan vind je vast een yoga die het beste bij jou past.

30 dagen yoga challenge

Zoals ik al vertelde heb ik yoga via een challenge op youtube gedaan. Ik koos voor de 30 dagen yoga challenge with Adriane. Adriane laat ieder op zijn eigen manier en tempo kennis maken met yoga. Iedere dag deed ik een yoga lesje en te tijd varieerde tussen de 12, 20 of 30 minuten. Sommige waren meer mindfulness en de andere keer voelde het intensiever aan. De bewegingen zijn niet moeilijk en je doet het op je eigen tempo. Wanneer ik er te stijf voor was, deed ik de oefening minder diep. Heel fijn om op deze manier kennis te maken met yoga.

Welke voordelen heb ik ervaren?

Vanaf dag 1 heb ik de yoga challenge als positief ervaren. Het gaf mij een voldaan en uitgerust gevoel wanneer ik weer een lesje had afgerond. Ik vond het prettig dat de youtube lesjes niet te lang duurde en denk dat het daarom ook een reden is waarom ik het 30 dagen heb volgehouden. Ik moet toegeven dat ik soms een dagje oversloeg, omdat mijn dag gewoon te vol was gepland. Prima toch? Ik bedoel het moet niet voelen als een druk, maar als ontspanning.

Tijdens de eerste paar lessen moest ik vooral wennen om mijn ademhaling op de juiste manier toe te passen bij de bewegingen. Dit blijft soms lastig, maar ik merk dat het steeds vaker vanzelf gaat. Tijdens de oefeningen voelde ik mijn spieren oprekken en ik bepaalde zelf tot hoever ik kon gaan. In de ochtend zijn de spieren in mijn onderrug erg stijf en na het doen van een yogalesjes voelde mijn lichaam flexibel en ontspannen, erg fijn! Yoga na een lange werkdag gaf mij mentale verlichting. Ja, zo voelde het echt! Even in contact komen met jezelf en bewust bezig zijn met je lichaam. Het loslaten van stress en drukte op het werk of huidige maatschappij. Ik denk dat je zoiets zelf moet ervaren, dus ga yoga vooral eens zelf proberen!

Ga ik ermee door?

Na de 30 dagen merk ik dat mijn lichaam gewend is geraakt aan sommige yoga oefeningen en dat ik ze steeds beter kan uitvoeren. Ga ik ermee door? Ja dat ga ik zeker doen. Yoga geeft een mooie variatie tussen balans, kracht en flexibiliteit. Naast het hardlopen zal ik proberen meerdere keren per week ook aan yoga te doen. Het fijne van deze challenge is dat ik nu de basis oefeningen weet en deze eventueel kan uitbreiden wanneer ik daar behoefte aan heb.

 

Wil jij yoga ook thuis uitproberen dan raad ik de 30 days of yoga challenge with Adriane aan. Het is Engelstalig, maar dat was voor mij geen probleem en je kunt altijd kijken naar de video. Wel handig om te hebben is een matje. Heb jij weleens aan yoga gedaan of ga je ook de challenge aan? Ik ben benieuwd naar jou ervaringen! 

 

Namasté, Corine

 

 2 gedachten over “Mijn ervaring met 30 dagen Yoga”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *