Waarom ik aan hardlopen doe

Waarom ik aan hardlopen doe

Heerlijk vind ik het om meerdere keren per week een rondje hard te lopen. Het liefst in de frisse buiten lucht en een mooie omgeving. In de afgelopen jaren heb ik vele wedstrijdjes gelopen, maar op het moment doe ik het even wat rustiger aan. Dit betekent voor mij geen stop, maar wat minder kilometers per loopje. Er staat nu geen druk achter en ren ik een rondje voor mijn plezier. Ook wanneer ik geen zin heb, ben ik achteraf altijd blij dat ik ben gegaan. Voor mij is hardlopen echt een uitlaatklep en brengt het vele voordelen met zich mee. Deze zal ik in dit artikel beschrijven.

 

1. Het maakt me blij!

Heb je wel eens iemand gezien die chagrijnig terug kwam van een rondje hardlopen? Nou ik niet hoor! Hardlopen maakt me blij! Dat is niet gek want tijdens het hardlopen maak je het stofje endorfine aan, ook wel gelukshormoon genoemd. Niet alleen na het rennen, maar ook tijdens mijn rondje hardlopen. Dan haal ik diep adem en richt ik mijn blik tot de omgeving, voor mij intens genieten! Bij terugkomst voel ik me vrolijk en energiek.

 

2. Hoofd legen

Heb je wel eens van therapeutisch hardlopen gehoord? Het bestaat echt. Zelf ervaar ik dit ook. Hardlopen na een lange dag op het werk is een verademing. In eerste instantie denk ik bluhh geen zin, maar eenmaal tijdens en na het hardlopen is mijn hoofd geleegd van alle stress en drukte. Ook lichamelijk ben ik moe maar voldaan en slaap ik ’s nachts beter.

 

3. Productief

De dag starten met een ochtend run, daar ben ik voor in! Een goede start van de dag en het maakt me gelijk wakker. Na een ochtend run smaakt dat ontbijt extra goed en ben ik veel productiever de rest van de dag!

 

4. Altijd en overal

Hardlopen kun je doen wanneer je wilt. Thuis, op vakantie of zelf in je pauze. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar hardloopschoenen en sportkleding. Wanneer ik op vakantie ga neem ik altijd mijn hardloopschoenen mee. Ik vind het leuk om op deze manier de omgeving te verkennen en tegelijkertijd aan sport te doen. Tevens kost het je op deze manier weinig tot niets en zit je niet vast aan een sport abonnement of iets dergelijks.

 

5. Love to eat!

Hardlopen omdat ik van eten hou! Hardlopen doe ik natuurlijk niet alleen voor de lol, maar ook voor de beweging en de verbranding van calorieën. Dat is mooi want zo kan ik lekker eten wat ik wil. Daarnaast verbetert hardlopen je postuur en versterkt het je spieren.

 

6. Gezond van binnen, mooi van buiten!

Regelmatig hardlopen boost je weerstand en in de zomer kun je een mooi bruin kleurtje opbouwen. Mensen vragen mij vaak genoeg; hoe kom jij zo mooi gebruind?

 

Twijfel jij nog om te gaan hardlopen? Niet doen! Pak je hardloopschoenen en ga een stuk rennen! Je krijgt er geen spijt van!

Liefs, Corine

 

 

(Hardlopen in Valencia)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *