Waarom hardlopen in de lente leuk is!

Waarom hardlopen in de lente leuk is!

Eindelijk, we hebben er lang op gewacht, maar het is lente! Afgelopen week liep ik heerlijk in het zonnetje, ik genoot en kreeg een enorme boost en dacht; de lente is nu echt begonnen! Wat heb ik dit gemist! Hardlopen is fijn, maar in de lente nog veel fijner! Er zullen een hoop mensen zijn die hun hardloopschoenen weer uit de kast pakken om een rondje te gaan wagen. Twijfel jij nog om te gaan hardlopen? Misschien kan ik deze twijfel wegnemen om te vertellen waarom hardlopen in de lente zo leuk is!

 

1. Minder laagjes kleding

De temperatuur wordt warmer en het zonnetje schijnt vaker. Dat betekent; de korte broeken en shirtjes mogen weer aan!

 

2. Langer licht

De tijd is weer een uurtje teruggezet en de dagen worden weer langer. Dat betekent dat het zonnetje zich langer laat zien! Ook heel fijn om in de avond wat vaker te gaan hardlopen of voor de vroege vogels in de ochtend. Je zult zien; je energie om hard te lopen neemt toe.

 

3. Hello Sun!

Hardlopen in het zonnetje geeft je een boost! Kom maar op met de vitamine D! Ook heerlijk om je huid wat voor te bruinen, voor je het weet is het zomer!

 

4. Zin

Je motivatie om te gaan hardlopen neemt toe. Heerlijk door het bos, het strand of langs de lammetjes in de wei. Geniet van de omgeving en je beseft niet eens meer dat je aan het hardlopen bent.

 

5. Leuke runs!

Een goede motivatie is om je in te schrijven voor een run! In het voorjaar en in de zomer zijn er weer genoeg leuke runs waarvoor je je kunt inschrijven. Denk bijvoorbeeld aan de ladies run.

 

6. Genieten

Je geniet extra van hardlopen in de lente, want de winter heeft al lang genoeg geduurd. Omdat het eeuwen geleden lijkt dat je zo in het zonnetje hebt kunnen lopen, geniet je hier waarschijnlijk nog meer van.  Dit is voor mij een geluksmoment!

 

Ik ben benieuwd of jij na het lezen van dit artikel een rondje gaat hardlopen! Laat het me weten!

Liefs, CorineGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *